czwartek, 16 czerwca 2016

Cukier Kokosowy Holistic idealny również dla diabetyków

Cukier Kokosowy Holistic
280 g

Kraj importu: Szwecja

Cukier kokosowy charakteryzuje się delikatnym karmelowym smakiem i może zastąpić biały cukier we wszystkich recepturach kuchennych. Cukier kokosowy zachowuje swoje witaminy, minerały aminokwasy i enzymy.

Cukier kokosowy powstaje z soku opadających kwiatów, jeszcze przed ukształtowaniem się orzechów kokosa. W ciągu kilku godzin w warunkach niskiego ciepła formują się kryształki cukru.


Cukier kokosowy, jak na substancję słodzącą, posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie

Cukier kokosowy firmy Holistic pochodzi z upraw ekologicznych, wytwarzany jest w dobrych warunkach na Filipinach w ramach projektu Dr. Goergs 'a "Fair Trade for Fair Life".
Deklaracja żywieniowa na 100 g
Kalorie
1 633 kJ / 384 kcal
Proteiny
0,00%
Węglowodany
94,60%
w tym sacharoza
86,7 g
w tym glukoza
2,2 g
w tym fruktoza
2 g
Tłuszcz
0,20%




Zawartość: 280g

Ekologiczny Cukier Kokosowy Holistic Kokossocker 280g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz