Cukier Kokosowy Holistic
280 g
Kraj importu: Szwecja
Kraj importu: Szwecja
Cukier kokosowy charakteryzuje się delikatnym
karmelowym smakiem i może zastąpić biały cukier we wszystkich recepturach
kuchennych. Cukier kokosowy zachowuje swoje witaminy, minerały aminokwasy i
enzymy.
Cukier
kokosowy powstaje z soku opadających kwiatów, jeszcze przed ukształtowaniem się
orzechów kokosa. W ciągu kilku godzin w warunkach niskiego ciepła formują się
kryształki cukru.
Cukier kokosowy, jak na substancję słodzącą, posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Dzięki temu może być stosowany przez diabetyków, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie
Cukier
kokosowy firmy Holistic pochodzi z upraw ekologicznych, wytwarzany jest w
dobrych warunkach na Filipinach w ramach projektu Dr. Goergs 'a "Fair
Trade for Fair Life".
Deklaracja
żywieniowa na 100 g
|
|
Kalorie
|
1 633 kJ / 384 kcal
|
Proteiny
|
0,00%
|
Węglowodany
|
94,60%
|
w tym
sacharoza
|
86,7 g
|
w tym
glukoza
|
2,2 g
|
w tym
fruktoza
|
2 g
|
Tłuszcz
|
0,20%
|
Zawartość: 280g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz