wtorek, 23 sierpnia 2016

Lecytyna Słonecznikowa – Suplement Diety, Zawartość: 350 g.
Preparat w swoim składzie zawiera jedynie naturalną, niebieloną lecytynę w proszku pochodzącą z niemodyfikowanych genetycznie nasion słonecznika.

Lecytyna jest fosfolipidem i nie zawiera węglowodanów, białka ani cholesterolu. Jest substancją podobną do tłuszczy i także nazywaną fosfatydylocholiną lub fosfatydyloinozytolem.



Lecytyna zawiera dwa kwasy tłuszczowe, zawsze wielonienasycone oraz grupę fosforanową związaną z choliną lub inozytolem. Cholina i inozytol to dwie substancje podobne do witaminy B, które są bogate w lecytynę.

Lecytyna znajduje swoje zastosowanie w poprawie funkcjonowania wielu funkcji naszego organizmu.
Wpływa na m.in. układu pokarmowego, krążenia czy też odpornościowego.
Z użyciem lecytyny można skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu zwiększając za razem ilość dobrego cholesterolu (HDL), reguluje także prace wątroby.


Membrany komórkowe ciała składają się w ok. 50% z fosfolipidów. Duże zasoby lecytyny znajdują się w ważnych organach, jak mózg, serce, wątroba, nerki, szpik kostny, mięśnie i systemie nerwowym. Ok. 1/3 suchej masy mózgu składa się z lecytyny i substancji lecytynowych. Lecytyna słonecznikowa Holistic zawiera kwasy tłuszczowe Omega-3 i omega-6.
Deklaracja odżywcza na 100g

Zawartość na miarkę, 1 łyżka stołowa = c. 10g
ZDS w %
Wartość kaloryczna
719 kcal (2962 kJ)

Fosfolipidy
9,5 g
*
Fosfolipidy
>95 g

Cholina
223 mg
*
Tłuszcz
1,5 g

Inozytol
316 mg
*
Białko
0 g

Fosfor:
269 mg
38,00%
Węglowodany


Potas
110 mg
6,00%
Woda
< 1,5 g

* brak ZDS dla tego składnika

Lecytyna Holistic jest nie tylko pożyteczna dla zdrowia, ale wspaniale nadaje się jako dodatek do soków, kremów, lodów, budyniów, musów.


Dawkowanie: 2 łyżki dziennie lub wg zaleceń. Zalecana dawka nie powinna być przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Chronić przed wilgocią i trzymać w miejscu niedostępnym dla dzieci.



Lecytyna słonecznikowa, niebielona, bez GMO Holistic 350g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz