Proteiny
Holistic Protein
Kraj
importu: Szwecja
Holistic Protein jest
suplementem diety w postaci proszku. Holistic Protein jest ultrafiltrowanym koncentratem białek
serwatkowych. Białko serwatkowe jest uważane za najlepsze źródło białka, wraz
ze zrównoważonym profilem łatwo przyswajalnych aminokwasów.
Holistic protein spełnia te wymagania.
Do produktu dodano także enzymy
trawienne, które odgrywają
istotną rolę w przekształcaniu pokarmu w energię. Rozkładają go na prostsze
składniki, czyniąc je gotowymi do wchłonięcia przez przewód pokarmowy.
Białko serwatkowe od Holistic pochodzi od gospodarczych krów szwedzkich.
Białko serwatkowe zawiera wszystkie niezbędne
aminokwasy - takie jak L-Leucyna, L-Izoleucyna oraz L-Walina- potrzebne do
prawidłowej regeneracji. Czyni to je zatem
pełnowartościowym źródłem białka.
Białko
serwatkowe to wysokiej jakości białko, naturalnie występujące w mleku.
Występuje powszechnie w sprzedarzy. Szczególnie zainteresowane białkiem
serwatkowym są osoby trenujące różnego rodzaju sporty w tym także kulturystykę
i fitness, u których występuje większe zapotrzebowanie na białko.
Holistic protein występuje w
następujących wariantach smakowych: wanilia, czekolada, gruszka i Banan /
Kokos .
Zawartość
1 kg
Składniki
Holistic Protein Vanilla
·
Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych
·
Emulgator (lecytyna słonecznik)
·
Prawdziwa wanilia
·
Fosforan trójwapniowy
·
Enzymy trawienne (proteazy, peptydazy, bromelaina, lipaza,
laktaza)
·
Pikolinian chromu
Składniki
Holistic Protein Czekolada
·
Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych
·
Emulgator (lecytyna słonecznik)
·
Aromat waniliowy
·
Smak czekoladowy
·
Fosforan trójwapniowy
·
Enzymy trawienne (proteazy, peptydazy, bromelaina, lipaza,
laktaza)
·
Pikolinian chromu
Składniki
Holistic Protein Gruszka
·
Ulrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych
·
Emulgator (lecytyna słonecznik)
·
Smaki (gruszka, wanilia)
·
Enzymy trawienne (proteazy, peptydazy, bromelaina, lipaza,
laktaza)
·
Pikolinian chromu
Składniki
Holistic Protein Kokos
·
Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych
·
Emulgator (lecytyna słonecznik)
·
Smaki (banan, kokos)
·
Enzymy trawienne (proteazy, peptydazy, bromelaina, lipaza,
laktaza)
·
Pikolinian chromu
Profil aminokwasowy
|
||
na porc. 30 g
|
||
mg / 100 g
|
= 2 miarki
|
|
Alanina
|
3990
|
1197
|
Arginina
|
2030
|
609
|
Kwas asparaginowy
|
8650
|
2595
|
Cysteina
|
2060
|
618
|
Kwas glutaminowy
|
14690
|
4407
|
Glycine
|
1470
|
426
|
Histydyna
|
1.630
|
489
|
* Izoleucyna
|
5340
|
1602
|
* Leucyna
|
8410
|
2523
|
Lizyna *
|
7410
|
2223
|
Metionina *
|
1700
|
510
|
Fenyloalanina *
|
2570
|
771
|
Prolina
|
4720
|
1416
|
Seryna
|
4100
|
1.230
|
Treonina *
|
5490
|
1647
|
Tryptofan **
|
2170
|
651
|
Tyrozyna
|
2240
|
672
|
Walina *
|
4870
|
1461
|
*Niezbędne aminokwasy.
|
||
** tryptofan naturalnie obecny w surowcu.
|
Mieszanka enzymów
|
|
30 g porcji = 2 miarki
|
|
Proteaza 3.0
|
8 SAPU
|
Proteazy, 4, 5
|
3000 HUT
|
Proteaza 6.0
|
1500 HUT
|
Peptydazy
|
1500 HUT
|
Bromelaina
|
45000 PU
|
Lipazy
|
87,5 FIP
|
Laktazy
|
ALU 100
|
Wartości
odżywcze
W 100 g
|
w porcji (30 g)
|
ZDS w %
|
W 3 porcjach (90g/dzień)
|
ZDS w %
|
|
Wartość energetyczna
|
1694 kJ/405 kcal
|
508 kJ / 122 kcal
|
-
|
1524 kJ/366 kcal
|
-
|
Białko (N * 6,38)
|
75,4 g
|
22,6 g
|
-
|
67,8 g
|
-
|
Węglowodany
|
11,4 g
|
3,4 g
|
-
|
10,2 g
|
-
|
Tłuszcz
|
6,6 g
|
2,0 g
|
-
|
6,0 g
|
-
|
Chrom
|
36 µg
|
11 µg
|
28,00%
|
33 µg
|
83,00%
|
Dawkowanie
Wymieszać
2 miarki (30g = około 5 czubatych łyżek) z 2-3 dl wody. Pić 1-3 razy dziennie
jako część swojej diety. Zalecana dzienna dawka nie powinna być
przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut
zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Magazynowanie
Chronić przed
wilgocią. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz